Понад сто шкіл на Львівщині відновили очне навчання

7070 0
У ще 72 школах Львівської області заняття проводять за змішаною формою навчання.
Фото: З відкритих джерел

Фото: З відкритих джерел

На Львівщині з початку цього тижня очне навчання відновили у 123 школах. Це близько 10% від усіх загальноосвітніх навчальних закладів, які є в області. Про це у коментарі Tvoemisto.tv повідомила начальниця відділу дошкільної, загальної середньої освіти та позашкільної роботи департаменту освіти Львівської ОВА Ірина Сислюк.

За її словами, напередодні департамент освіти і науки Львівської ОВА скерував листи до навчальних закладів Львівської області з рекомендацією відновити очне навчання там, де це можливо, і за забезпечення безпекових умов. Насамперед, йдеться про укриття.

Читайте також: Яким буде завершення навчального року у школах Львова та області

«Після наших рекомендацій не всі навчальні заклади мали змогу відновити очне навчання, адже в частині з них немає облаштованих укриттів, куди б діти на випадок небезпеки могли заховатися, а також у багатьох школах досі тимчасово поселені внутрішньо переміщені особи», – каже вона.

Як уточнила у коментарі Tvoemisto.tv головна спеціалістка департаменту освіти і науки Львівської ОВА Леся Босак, найбільше шкіл, які відновили навчання, є у Самбірському районі. Таких закладів освіти є 48. Також очно навчаються у 25 школах Червоноградського району, у 16, що у Стрийському, 9 – у Дрогобицькому, 5 – у Золочівському, а найменше у Яворівському районі.

Також 13 шкіл відновили очне навчання у Львівському районі. Здебільшого, це школи першого ступеня, тобто початкові. Зокрема, відновили очне навчання навчальні заклади у Жовківській громаді (Руда-Крехівська школа І ступеня, Кулявська школа І ступеня), у Добросинсько-Магерівській громаді (Монастирецька школа І ступеня, Замківська школа І ступеня, Кам’яногірська школа І ступеня, Лавриківська школа І-ІІІ ступеня, Магерівська школа І-ІІІ ступеня), у Рава-Руській громаді (Задвірська школа І-ІІ ступеня, Дев’ятирська школа (філія Рава Руської школи) та Дубрівська школа І ступеня).

У школах, які відновили очне навчання, внутрішньо переміщені особи не живуть. Крім того, 72 навчальні заклади на Львівщині мають змішану форму навчання.

Читайте також: Вступ до гімназій після 4 класу. Коли і які іспити складати

За словами освітян, у планах департаменту освіти і науки Львівщини – повністю відновити очне навчання учнів із 1 вересня.

«Однозначно, що очне навчання дає більш якісну підготовку дітей. Проте перед новим навчальним роком ще будемо враховувати безпекові умови та інші об’єктивні причини», – кажуть освітянки.

Нагадаємо, що навчальний рік 2021/2022 у школярів Львова та області завершиться по-різному. В одних учнів це буде звично наприкінці травня, проте в інших – у середині червня. Згідно з наказом Міністерства освіти і науки України, школам в умовах війни рекомендують самостійно визначити дату завершення.

Ольга Шведа


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!