На Львівщині збудують нову лісову автомобільно-пішохідну дорогу

4232 0
Поруч будуть також велодоріжки та хідники.
Фото: ЛОДА

Фото: ЛОДА

У Дрогобицькому районі планують створити нову лісову автомобільно-пішохідну дорогу. Вона зможе у кілька разів пришвидшити шлях від курорту Трускавець до гірськолижного об’єкту «Буковиця» та стартової точки проєкту «ВелоБескиди», повідомляє ЛОДА.

Читайте також: «Велобескиди». Цього року на Львівщині облаштують нові пішохідні і веломаршрути

Нова лісова дорога потенційно стане туристичним об’єктом, поруч збудують велодоріжки та хідники. Окрім того, у планах – будівництво інших доріг, які б доповнювали одна одну і сприяли покращенню логістики у громаді. Зокрема, планується відновлення старої ґрунтової дороги між Трускавцем та Оровом, спорудженої ще у 30-х роках. Зараз вона є непроїзною.

Міський голова Трускавця Андрій Кульчинський каже, що будівництво дороги урізноманітнить форми відпочинку для гостей: з лікувально-оздоровчого осередку до активних видів відпочинку можна буде дістатись за кілька хвилин.

Читайте також: Біля Трускавця облаштують оглядову вежу і доріжки за 13 мільйонів гривень. Візуалізація

Щоб розпочати будівництво нового шляху, Львівська ОДА звернеться до Кабміну щодо вилучення земельної ділянки з користування Дрогобицького лісгоспу, щоб замінили цільове призначення землі та передали її у комунальну власність Трускавецької та Бориславської громад.

Нагадаємо, на Львівщині цього року збудують 4 велосипедних та 5 пішохідно-трекінгових маршрутів, а також дві спортивні велотраси. Також облаштують оглядову вежу, висотою 15,6 м на горі Цюхів Верх. Цього тижня погодили технічну документацію на проект «ВелоБескиди», що охоплює три громади – Трускавецьку, Бориславську й Східницьку. Велотраси й пішохідні шляхи облаштують на наявних стежках і шляхах в улоговинах і горами, аби звести до мінімуму втручання у рельєф території.
 

Проєкт «ВелоБескиди» переміг у конкурсі на фінансування з Державного фонду регіонального розвитку (ДФРР). Його мають реалізувати до грудня 2021 року. Загальна вартість проєкту – 11,8 млн грн. З цієї суми 9,44 млн грн передбачає фінансування з державного бюджету, а 2,36 млн – співфінансування з місцевих бюджетів громад.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!