На Львівщині повідомили про підозру начальнику Держгеокадастру

2554 0
Його підозрюють у незаконному відчужені території площею 26,7 га на території Зимноводівської сільської ради.
Фото: Варіанти

Фото: Варіанти

На Львівщині слідчі Державного бюро розслідувань повідомили про підозру начальнику Головного управління Держгеокадастру області. Як встановили працівники ДБР, керівник обласного Держгеокадастру дозволив незаконно відчужити землю комунальної власності та роздати її приватним особам.

Йдеться про території площею 26,7 га на території Зимноводівської сільської ради. Вартість землі оцінюється у 113 мільйонів гривень.

Читайте також: Ваша земля – уже не ваша. Або що робити, щоб не втратити батьківську хату

Окрім того, встановили факт підписання посадовцем наказів про затвердження проєктів землеустрою щодо відведення та передачі земельних ділянок. Це призвело до заподіяння збитків громаді у розмірі понад 480 тис. грн. Також працівники перевіряють інформацію про аналогічні злочини та отримання хабарів від замовників, яким надавали незаконний дозвіл на оформлення ділянок.

Додамо, що відповідно до даних сайту Головного управління Держгеокадастру у Львівській області, керівником є Андрій Кавецький. Хоча він працював начальником у з червня 2015 року по вересень 2017 року, та рісля звільнення його поновили на посаді через суд у травні 2020 року. А влітку 2021-го Львівська облрада ініціювала його звільнення.

Читайте також: Випадкові люди можуть отримати землю в селі, а селяни, які з діда-прадіда там живуть – їм зась 

Нині триває досудове слідство у кримінальному провадженні, розпочатому за ч. 1 та 2 ст. 364 Кримінального кодексу України (Зловживання владою або службовим становищем), за ознаками вчинення кримінальних правопорушень, передбачених 3 ст. 365 КК України (Перевищення влади або службових повноважень), ч. 2 ст. 367 КК України (Службова недбалість).

Для довідки

Андрій Кавецький народився 1983 року на Рівненщині. Навчався у Львівському державному аграрному університеті за спеціальністю «Землевпорядкування і кадастр» (2006), кваліфікація – «Інженер з землевпорядкування та кадастру» та за спеціальністю «Економіка і підприємство» (2007), кваліфікація – «Фінанси». Почав працювати інженером-землевпорядником у 2006-му році.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!