На Львівщині презентували гру «Democracy Cake – Рецепт демократії»

1640 0
Для України надрукували 250 примірників.
Фото: ДВНЗ Університет банківської справи

Фото: ДВНЗ Університет банківської справи

Університет банківської справи разом із ГС «Громадські Ініціативи України», ГО «Академія соціально-економічних ініціатив», та ГО «Товариство Лева» презентували для Львівської області українську версію гри «Democracy Cake – Рецепт демократії».

Гру розробила норвезька організація «Rafto Foundation for Human Rights». Пізнавальна гра є популярною серед школярів та студентів, але вона цікава і для дорослих. Нещодавно вийшла адаптована для України версія.

Гру легко використовувати у вже розроблених заняттях, які стосуються демократичних процедур, демократичного лідерства, розвитку співпраці з ОМС та органами державної влади.

«Сенс гри полягає в тому, що потрібно створити «пиріг, або Cake англійською» демократичної держави. Спочатку зібрати інгредієнти, що притаманні державному управлінню та побудувати національну ідентичність. Потім додати елементи демократії. На кінець у грі пропонують погані інгредієнти, які заважають існуванню демократичної системи. Учасники мають виробити шляхи, аби побудована ними держава вистояла перед загрозами», – розповів голова Громадської спілки «Громадські ініціативи України» Юрій Степанець.

Наразі для України надрукували 250 примірників, їх розповсюдять серед громадських організацій, вчителів у школах, тренерів з правозахисту.

Партнерська публікація

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!