Спиртовий завод на Сокальщині продали за 55 млн грн

1648 0
Стартова ціна зросла у 4,2 разів – з 13,2 млн грн до 55,1 млн грн.
Фото: Prozorro

Фото: Prozorro

Фонд державного майна продав Борокський спиртовий завод, що у Сокальському районі (80 км від Львова, неподалік українсько-польського кордону).

Це вже 19-те підприємство, яке раніше перебувало у власності ДП «Укрспирт», повідомляє ФДМ.

Зазначається, що за об’єкт приватизації змагалися три компанії, а його стартова ціна зросла у 4,2 разів – з 13,2 млн грн до 55,1 млн грн.

Читайте також: Серед підприємств «Укроборонпрому», які віддадуть під приватизацію, є львівський завод

«Компанія «Клімат плюс», яка і стала новим власником спиртзаводу, отримає: бардосховище, спиртобазу, солодовню, ферму і зерносховище.

Фонд державного майна повідомляє, що тепер переможець аукціону має підписати протокол про результати аукціону, укласти договір купівлі-продажу і провести розрахунок.

«Після цього процес приватизації Борокського МПД вважатиметься офіційно завершеним», – зазначають у відомстві.

Нагадаємо 17 грудня відбувся аукціон з приватизації підприємств концерну «Укрспирт». Воютицьке місце провадження діяльності (МДП) та зберігання спирту придбали за 48 млн грн. 

За завод змагалися троє учасників, стартова ціна Воютицького МДП становила 32 млн грн. Приватизоване підприємство розташоване у Воютичах, це 80 км від Львова. Його новий власник отримає, зокрема цехи розливу, виробництва концентрату квасного сусла і полісолодових екстрактів, будівлю насосної станції води, варочне і дріжджебродильне відділення.

Ще раніше Фонд держмайна оголосив про продаж об’єкту ДП «Укрспирту» – Лопатинського спиртзаводу у Радехівському районі Львівщини. Його продали за 50 мільйонів гривень компанії «Офіс інвестицій» та Суходільський спиртовий завод на Бродівщині за 60 млн грн.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!