На Львівщині провакциновано лише 30% перевізників

1060 0
Якщо незабаром до транспортної галузі будуть такі вимоги, як для держслужбовців чи освітян, то працювати зможуть лише ті, де провакциновано 80%.
Фото: Анна Чистякова

Фото: Анна Чистякова

На Львівщині серед перевізників з трьох тисяч працівників вакциновано лише 30%. Про це під час брифінгу сьогодні повідомив начальник управління транспорту та зв’язку облдержадміністрації Степан Рудницький.

Він зазначив, що поки до транспортної галузі немає таких вимог, як для освітян чи для держслужбовців, але вони діють на випередження.

Читайте також: На Залізничному вокзалі Львова запрацює пункт вакцинації

«Ми розуміємо, що керівники підприємств проводять роботу, але ця цифра (30%) буде недостатньою, бо якщо з'явиться документ, що працювати зможуть лише водії і колективи, де провакциновано більше 80% осіб, то лише 30% перевізників зможуть працювати, а інші змушені будуть щепитися швидшими темпами», – сказав він.

Є й такі підприємства, де вакциновано 80% перевізників, каже Рудницький. Наприклад, Яворівське АТП, де з 20 працівників, провацинованих є 19.

Степан Рудницький також зазначив, що наразі не йдеться про встановлення блокпостів між областями. Таких вказівок не було, бо ця практика виявилася неефективною.   

Читайте також: Від сьогодні почали діяти обмеження для поїздок потягами та літаками

Нагадаємо, що останнє рішення Кабміну внесло більш жорстокі обмеження на міжобласних автобусних сполученнях, на залізниці та авіаперельотах. Тепер всі пасажири, які хочуть здійснити подорожі за межі своєї області, повинні мати Covid-сертифікат (одну доза чи повну), іноземний Covid-сертифікат про щеплення вакцинами, документ про отримання однієї дози вакцини, міжнародне свідоцтво про вакцинацію, негативний результат ПЛР-тесту або експрес-тесту на Covid-19.

Відповідальність за наявність у всіх водіїв, членів екіпажу літака та пасажирів зазначених документів несе перевізник. 

Софія Шавранська



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!