На Львівщині призупинили будівництво готелю біля водоспаду Кам’янка

6918 0
Після берегоукріплення тут все ж планували збудувати готель.

Проєкт із берегоукріплення русла річки Кам’янки неподалік однойменного водоспаду, що в Сколівському районі на Львівщині, відправили на експертизу до Держархбудінспекції і якщо вона буде позитивною, тут зможуть продовжувати роботи. Про це під час виїзної комісії у коментарі Tvoemisto.tv повідомив приватний підприємець, власник земель біля водоспаду Василь Петречко.

Ділянку по обидва береги річки він і його колега Василь Танчук набули два роки тому, коли землі вже змінили цільове призначення – від особистого сільського господарства до земель рекреаційного призначення. Роботи хотіли розпочати раніше, однак через повені територію затопило, що не дало їм розпочати.

«Проєкт замовила сільська рада за зверненням громадян, що межують із річкою. Ця земля була за межами населеного пункту і хотіли зробили вздовж своїх ділянок проєкти берегоукрілпення. Перша черга проєктів пройшла державну експертизу, друга зараз проходить. Незаконного будівництва тут немає, тільки природоохоронні заходи на приватних ділянках», – каже Василь Петречко.

Вартість робіт – 1 480 000 гривень. Межові знаки на території не збережені, тому в управлінні Держгеокадастру мають встановити тимчасові знаки, щоби розуміти, чи збережена природоохоронна територія. 

Натомість, як зазначив заступник голови Львівської ОДА Юрій Бучко, процес має виглядати так, що після експертизи, відповідно до законодавства, мають відбутися торги для того, щоб обрати підрядну організацію, яка буде займатися роботами на ділянці. Наразі їх зупинили.

На запитання про те, чи не змінювали русла річки, підприємці відповіли, що ні, і змінювати не будуть, а також буде вільний доступ мешканців і туристів до водних ресурсів. Через місяць тут мають провести ще одне виїзне засідання та переконатися у законності будь-яких робіт.

Водночас, за словами інвесторів, після берегоукріплення тут хочуть збудувати готель, як і розповідав раніше сільський голова Кам’янки. На будівництво вони вже мають містобудівні умови та обмеження. Та, насамперед, планують прибрати береги, зробити доріжки для прогулянок, стоянку та забір сміття. Також цим же інвесторам належить ще низка ділянок поблизу «Сколiвських бескидів».

Нагадаємо, що у Сколівському районі на Львівщині, поблизу водоспаду Кам’янка, почали укріплювати берег та підготовчі роботи до будівництва. Як повідомляв раніше у коментарі Tvoemisto.tv заступник голови Львівської ОДА Юрій Бучко, берегоукріплення тут розпочали без оцінки впливу на довкілля від екоінспекції.

Ольга Коваль


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!