На Львівщині реставрують дзвіницю одного із найстаріших дерев’яних храмів

1496 0
Сам храм також потребує реставрації.
Фото: Юрій Холод

Фото: Юрій Холод

Дзвіницю Церкви Воздвиження Чесного Хреста у Дрогобичі, яка є частиною пам’ятки архітектури національного значення і датується 1661 роком, відреставрують за один мільйон гривень. Про це повідомив заступник голови ЛОДА Юрій Холод.

Реставрацію почали торік, після чого була певна перерва. Роботи поновили 10 червня.

Переможцем тендеру і підрядником на об’єкті є ТОВ «В.Ф.Ф.». Загальна вартість робіт 2 мільйони 251 тисячу гривень. На підготовчі роботи у 2019-у витратили 458 тисяч гривень. За ці гроші закупили будівельні матеріали для реставрації, встановили риштування, розпочали маркування найбільш аварійних ділянок дзвіниці та розпочали укріплення фундаменту по периметру пам’ятки. 

Надалі планують розібрати верхи дзвіниці та вирівняти її каркас.

Пам’ятка знаходиться на території місцевої частини ДСНС. Після завершення реставрації дзвіниці тут хочуть облаштувати окремий вхід. 

Церква, зазначає Юрій Холод, розташована на одній лінії з територією Дрогобицької солеварні та церкви святого Юра, яка занесена до списку світової спадщини ЮНЕСКО, і також потребує негайної реставрації.

 

 

 


+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!