На Львівщині різко знизилося виявлення випадків туберкульозу. З чим це пов’язано

3012 0
Мешканців закликають при симптомах не зволікати і звертатися до лікаря.
Фото: Центр легеневого здоров

Фото: Центр легеневого здоров'я

На Львівщині різко зменшилася кількість виявлення туберкульозу. Це свідчить не про те, що хворих стало менше, а про те, що вони перестали звертатися до медзакладів. Про це повідомили у Центрі легеневого здоров’я.

Читайте також: Карантин не зупинив вірус. Що ми маємо з Covid-19 зараз

«Попри стрімке зростання пацієнтів, інфікованих коронавірусом із важкими і середньої важкості пневмоніями, які поступають на лікування до Центру легеневого здоров'я, наші фахівці і уся фтизіатрична служба області всерйоз занепокоєні зниженням виявлення випадків туберкульозу», – йдеться у повідомленні.

Фахівці проаналізували зведені епідеміологічні показники по Львівщині за перше півріччя поточного та минулого року і побачили, що захворюваність на всі форми туберкульозу зменшилася на 25,8, його рецидиви на 48,0, а захворюваність разом із рецидивами на 30,9.

Медики наголошують, що таке зниження показників зовсім не означає, що хворіти стали менше.

«Це, на жаль, не означає, що туберкульозом хворіють менше. Пандемія та обмежувальні карантинні заходи стали причиною того, що люди рідше звертаються до медиків, рідше проходять медобстеження. Звідси й зниження показників виявлення туберкульозу», – сказано у повідомленні.

Читайте також: Вражені Covid-19 легені видно неозброєним оком. Патологоанатом про те, що показує розтин інфікованих

Тому мешканців закликають звертатися до медиків, при таких симптомах: кашель понад 2 тижні, підвищена температура тіла понад 7 днів, утруднене дихання, біль у грудях, поганий апетит, постійна слабкість, безпричинна втрата ваги, підвищена пітливість (особливо вночі) та кровохаркання (наявність крові у мокротинні, що виділяється при кашлі).

 

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!