На Львівщині збудують нову транспортну розв'язку і шляхопровід через залізницю

2893 0
Новозбудована транспортна розв’язка у різних рівнях дозволить забезпечити зручність у русі, при цьому не обмежувати і не змінювати швидкість руху транспорту.
Ілюстративне фото: objectiv.tv

Ілюстративне фото: objectiv.tv

Депутати Верховної Ради України схвалили фінансові угоди на розвиток дорожньої мережі України, відповідно до яких вже у 2021 році зможуть розпочати будівництво багаторівневої транспортної розв’язки на перетині автомобільних доріг М-06 Київ – Чоп і М-12 Стрий – Тернопіль – Кропивницький – Знам’янка та шляхопроводу через залізницю на автомобільній дорозі М-06 Київ – Чоп. Про це повідомляє Служба автомобільних доріг на Львівщині.

На розвиток дорожньої мережі України скерують понад 550 млн євро. Ці проєкти, за словами керівника Служби Олега Берези, дозволять значно покращити дорожню інфраструктуру області та підвищити рівень безпеки дорожнього руху на найбільш завантажених та аварійно-небезпечних ділянках.

Зокрема, багаторівнева транспортна розв’язка на перетині автомобільних доріг М-06 Київ – Чоп та М-12 Стрий – Тернопіль – Кропивницький – Знам’янка сприятиме можливості подальшого розвитку автомобільної дороги М-06 Київ – Чоп в обхід міста Стрий.

Читайте також: Естакади та шумовідбивні екрани. Якою буде північна об’їзна дорога Львова

Проєкт передбачає будівництво транспортної розв’язки в різних рівнях з улаштуванням ділянок з односмуговими та двосмуговими проїздами і будівництвом двох шляхопроводів за параметрами ІІ категорії.

Новозбудована транспортна розв’язка у різних рівнях дозволить забезпечити зручність у русі, при цьому не обмежувати і не змінювати швидкість руху транспортних засобів.

А будівництво шляхопроводу через залізницю на автомобільній дорозі М-06 Київ – Чоп спрямоване на розширення кільцевої ділянки міста Львова у с. Пасіки Зубрицькі. Проєкт передбачає будівництво шляхопроводу за параметрами І-б категорії з підходами на автомобільній дорозі державного значення М-06 Київ – Чоп, км 546+437, (кільцева дорога міста Львів), протяжністю майже 2 км.

Читайте також: На Львівщині розпочали ремонт дороги Львів – Краковець

Нагадаємо, що Верховна Рада схвалила угоду між ЄІБ і Україною щодо виділення коштів сумою у 500 млн євро на будівництво північної об'їзної Львова та ряду інших доріг.

Будівництво об'їзної дороги хочуть розпочати у 2021 році. Це буде швидкісна дорога класу 1а з трьома розв’язками, сімома мостами, огородженням та двома смугами у кожну сторону. Сама траса матиме цементно-бетонне покриття. Дорогу будуватимуть за міжнародні кредитні кошти. Зокрема ЄІБ мав надати 80 млн євро. При цьому загальну вартість оцінюють у 250 млн євро.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!