На Львівщині розпочнуть будівництво пішого переходу на кордоні з Польщею

5229 0
Перехід планують облаштувати до проведення «Євробачення – 2023».
Фото: prykordonnya.info

Фото: prykordonnya.info

Цьогоріч у пункті пропуску «Рава-Руська – Гребенне» на кордоні з Польщею розпочнуть будівництво пішого переходу. Натомість модернізацію ще двох пунктів на Львівщині поки призупинили через воєнний стан. Про це у коментарі Tvoemisto.tv повідомив заступник голови Львівської ОВА Юрій Бучко.

«Цього року розпочнемо роботи з будівництва пішого переходу у Раві-Руській, який маємо облаштувати до Євробачення наступного року. Щодо інших митниць – Шегині та Краковець – також планували проводити роботи. Однак через те, що діє воєнний стан, їх призупинили, оскільки для реконструкції потрібно закривати митні переходи», – каже він.

Читайте також: На Львівщині почали розбудовувати пункт пропуску Краковець – Корчова 

Додамо, що модернізацію пункту пропуску «Рава-Руська – Гребенне», що передбачає будівництво пішого переходу з пропускною здатністю 3000 осіб на добу, планували реалізувати упродовж семи місяців 2022 року. На роботи виділять 1,5 млн євро кредитних коштів польського уряду.

Щодо двох інших пунктів пропуску, то на модернізацію переходу «Шегині – Медика» передбачили 15,5 млн євро. Проєкт планували реалізувати у два етапи, щоб не зупиняти рух транспорту. Зокрема, спершу на вільній від забудови земельній ділянці у 2022 році мали збудувати новий виїзд до Польщі, після того – реконструювати наявний термінал. Для реконструкції пункту «Краковець – Корчова» передбачили 7 млн євро, а роботи планували втілити упродовж двох років. Оновлення переходу дозволить збільшити пропускну спроможність до 1 300 транспортних засобів на 20 смугах (наразі 500 на 8 смугах).

Загалом на облаштування трьох пунктів в межах польського кредиту виділили майже 25 млн євро.

Юлія Осим


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!