На Львівщині рятували від пожежі пам’ятку архітектури палац Бадені. Фото, відео

2710 0
Учора ввечері, 8-го листопада, до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про пожежу в місті Буську на Майдані Незалежності, 8 у будівлі колишнього палацу графа Бадені.
фото: www.kolokray.com

фото: www.kolokray.com

На момент прибуття пожежно-рятувальних підрозділів вогонь охопив дах будівлі. Через сильне задимлення вогнеборці працювали в апаратах захисту органів дихання. Пожежу локалізовано о 23:50 год. і повністю ліквідовано в складі 4 ланок газодимозахисної служби о 00:48 год., – інформує Головне управління ДСНС України у Львівській області.

Читайте також: Що має побачити кожен львів'янин. Палац Потоцьких

Вогнем пошкоджено перекриття на площі 50 кв.м та дерев’яні конструкції горища на площі 150 кв.м. Завдяки оперативним та злагодженим діям вогнеборців вдалося врятувати від повного знищення вогнем будівлю. Травмованих і загиблих на місці події немає. Причину займання встановлюють правоохоронці.

Додамо, будівля – двоповерхова розміром 25×12 м. Збудована в 1810 році. Є пам’яткою архітектури. Зараз не експлуатується.

Опублікувала Юлія Сабадишина


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!