На Львівщині ще не почали робити ІФА-тести, які є дешевшими і безпечнішими, ніж ПЛР

3681 0
ІФА-тести утричі дешевші, аніж ПЛР.
Фото: freepik.com

Фото: freepik.com

На Львівщині ще не почали проводити ІФА-тестування тому, що потрібно закупити тести і розхідники. Введення диференційованого тестування дасть можливість збільшити діагностику хворих і дізнатися стан ураження населення на Covid-19. Про це сьогодні, 22 травня, на брифінгу повідомив керівник Львівського обласного лабораторного центру МОЗ України Роман Павлів.

Читайте також: На Львівщині не пом’якшуватимуть карантин із 22 травня. Дитсадки і транспорт не запрацюють

За його словами, ІФА-тестування утричі дешевше, аніж ПЛР-тестування, його зможуть роботи не тільки лабораторії, а лікувальні заклади, які мають ІФА-прилади. 

Як розповів Роман Павлів, сьогодні у холодильниках лабораторій перебуває понад 2,5 тисячі проб матеріалу для дослідження. Щодня прибувають 400-600 проб, проводять 300-350 аналізів щодня. Самі ж результати роблять до восьми днів, інколи й більше. 

«Ситуація владнається, коли запрацює ІФА-діагностика. Цей метод є більш безпечним, аніж ПЛР, при якому доводиться працювати з живим збудником, тоді як при ІФА-діагностиці з плазмою крові, коли збудник показує імуноглобулін М і G. М показує те, що людина хвора, а G – те, що вже перехворіла і вже з імунітетом»– пояснив Роман Павлів.

Читайте також: Як у Львові роблять тести на Covid-19 та чому послаблювати карантин зарано

За час епідемії на Львівщині провели понад 9 тисяч ПЛР-досліджень, з них 1240 – мають позитивний результат на коронавірус. 

Нагадаємо, що в Офісі президента 15 травня заявили, що ІФА-тестування можуть розпочати цього тижня.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!