На Львівщині сімейну лікарку підозрюють у підроблені Covid-сертифікатів

2357 0
Правоохоронці задокументували 5 епізодів внесення медпрацівницею недостовірних даних про вакцинацію та підроблення Covid-сертифікатів.
Фото: ГУ Нацполіції у Львівській області

Фото: ГУ Нацполіції у Львівській області

56-річну мешканку Золочівського району, яка працює лікаркою сімейної медицини в одній з центральних районних лікарень області, підозрюють у внесенні недостовірних даних про вакцинацію та підробленні Covid-сертифікатів. Про це повідомили у відділі комунікацій поліції Львівщини.

За даними правоохоронців, лікарка, знаючи про те, що дехто з її пацієнтів не проходили вакцинацію від Covid-19, нібито вносила у відповідні автоматизовані медичні системи недостовірні дані про те, що вони таку вакцинацію пройшли. Потім, на підставі неправдивої інформації, підозрювана начебто складала підроблені офіційні документи, зокрема, міжнародні свідоцтва про вакцинацію/профілактику від Covid-19. Загалом поліцейські задокументували 5 таких епізодів.

Читайте також: Коронавірус на Львівщині. За тиждень 13 осіб померли від ускладнень Covid-19

Відтак, правоохоронці повідомили про підозру медпрацівниці у вчиненні злочинів, передбачених кількома статтями Кримінального кодексу України, зокрема:

  • ч.1 ст.362 (Несанкціоновані дії з інформацією, яка оброблюється в електронно-обчислювальних машинах (комп'ютерах), автоматизованих системах, комп'ютерних мережах або зберігається на носіях такої інформації, вчинені особою, яка має право доступу до неї) ККУ;
  • ч.3 ст.362 (Несанкціоновані дії з інформацією, яка оброблюється в електронно-обчислювальних машинах (комп'ютерах), автоматизованих системах, комп'ютерних мережах або зберігається на носіях такої інформації, вчинені особою, яка має право доступу до неї) ККУ;
  • ч.2 ст.358 (Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів) ККУ.

 

Максимальне покарання, що загрожує підозрюваній – позбавлення волі на строк до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна. Досудове розслідування триває.

Юлія Осим

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми - про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста– дивіться на нашому YouTube-каналі.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!