На Львівщині сірчаний кар'єр перетворять на індустріальний парк

4978 0
Перетворити сірчаний кар’єр на сучасний індустріальний парк. За кілька днів у Новому Роздолі почнуть рекультивацію сорока шести гектарів землі підприємства "Сірка".
Фото: gazeta.dt.ua

Фото: gazeta.dt.ua

Потрібно вирівняти ділянку та збудувати точки підведення комунікацій. Уже визначений підрядник, робота почнеться найближчими днями, пишуть Головні новини Львова.

Територію Новороздільської "Сірки" вважають одним з найкращих майданчиків для індустріального парку. Cюди вже підведені високовольтні лінії електропередач, газопроводи, постачання води і тепла.

Концепція майбутнього індустріального парку – сучасна екологічна промисловість, така як обробка вторинної сировини чи виробництво з природної сировини.

Проект, за яким відбудеться рекультивація ділянки, фінансує Євросоюз у рамках програми транскордонного співробітництва Польща-Білорусь-Україна. У ньому беруть участь Новий Розділ, Яворівщина та польське місто Любачів.

Рекультивація ділянки у Новому Роздолі – перший етап тривалого процесу. Наступний – підведення комунікацій та ремонт дороги.

Лише після цього сюди будуть запрошувати інвесторів. Цим займатиметься вже створений у Новому Роздолі центр регіонального розвитку.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!