На Львівщині сонячні електростанції використовують понад тисячу мешканців

1549 0
Для заохотити мешканців встановлювати сонячні та малі вітрові електростанції передбачили відшкодовування.
Фото: прес-служба ЛОДА

Фото: прес-служба ЛОДА

Мешканці Львівщини активно використовують відновлювальні джерела енергії. Станом на жовтень в області сонячні установки використовують 1 089 приватних домогосподарств, повідомляє ЛОДА.

Загальна потужність сонячних електростанцій приватних домогосподарств склала 23,8 МВт, з яких у ІІІ-му кварталі 2020 року ввели 2,5 МВт, що становить +10,5 %.

Читайте також: Вітер змін: Як за 100 кілометрів від Львова працює вітроелетростанція

За словами керівника департаменту паливно-енергетичного комплексу та енергозбереження Львівської ОДА Богдана Кейвана, з метою заохочення і стимулювання населення до впровадження у приватних домогосподарствах обладнання, з початку 2020 р. діє механізм відшкодування з обласного бюджету частини вартості приватних сонячних електричних станцій, малих вітрових електричних станцій приватних домогосподарств, систем теплопостачання та гарячого водопостачання, які придбані і встановлені фізичними особами за власні кошти. Це можливо в рамках реалізації Програми енергозбереження для населення Львівщини на 2017-2020 роки.

Читайте також: Львівська ОДА виділила майже 9 гектарів землі під нові сонячні електростанції

Цією програмою вже скористалось 19 мешканців області, яким відшкодовано понад 440 тис грн.

У рамках цієї ж програми діє відшкодування мешканцям 10% тіла кредиту на встановлення сонячних та вітрових електричних станцій приватних домогосподарств (але не більше 100 та 120 тис грн). На даний час відшкодовано 7 позичальникам 166,9 тис грн.

Загалом на сонячні панелі перейшли понад 27 тис. українських родин.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!