На Львівщині 100 шкіл трансформують у ліцеї

1874 0
68 ліцеїв включатимуть початкову школу і розташовуватимуться переважно у сільській місцевості.
Фото з відкритих джерел

Фото з відкритих джерел

На Львівщині сто шкіл трансформують у ліцеї. При визначенні шкіл, яким нададуть статус ліцеїв, звертали увагу на їхнє місце у рейтингу за результатами ЗНО. Про це повідомив голова Львівської ОВА Максим Козицький.

«Реформа дозволить профілізувати освіту. Ще до 9 класу дітям будуть проводити профорієнтаційні заходи, щоб кожен учень визначився із напрямом, який йому імпонує. Обравши напрям, дитина поглиблено вивчатиме конкретні предмети, відповідно – краще підготується до навчання у виші»,  йдеться в повідомленні.

Читайте також: На Львівщині буде кілька десятків 200-бальників. Олег Паска про навчання, підручники та мультитест

Загалом мережа складатиметься зі 100 ліцеїв, 14 з яких будуть ліцеями ІІІ рівня, що забезпечить профілізацію навчання, 15 ліцеїв – ІІ-ІІІ рівнів і 68 ліцеїв, що включатимуть початкову школу і розташовуватимуться переважно у сільській місцевості.

Нагадаємо, що на Львівщині близько 43% навчальних закладів готові до очного навчання. Це означає, що вони забезпечені відповідними укриттями і зможуть розпочати навчальний процес. Планують, що навчання у львівських школярів розпочнеться традиційно – з 1 вересня, проте формат через війну та воєнний стан буде різний. Це залежатиме від того, в який клас ходять діти. Детальніше читайте в роз'ясненні.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!