На Львівщині стартувала посівна кампанія

637 0
У області вже посіяли 700 га ярої пшениці та 690 га ярого ріпаку.
Умовне фото

Умовне фото

На Львівщині вже розпочали посів ярих сільськогосподарських культур урожаю. Цьогоріч прогнозована площа посіву становитиме 745,8 тис. га, що на 0,7 га більше ніж торік.

Джерело: Львівська ОВА

Сільськогосподарські підприємства планують посіяти 424,9 тис. га (57% площ посіву), господарства населення 320,9 тис. га (43 %). Збільшення посівної площі планується за рахунок збільшення посіву ярих зернових і технічних культур у сільськогосподарських підприємствах.

Читайте також: Яйця, цукор та олія. У Мінагро пояснили, чи буде дефіцит продуктів та чи зростуть на них ціни

«Весняна посівна кампанія буде інтенсивною, оскільки в умовах 2022 року аграрії області не змогли забезпечити посів озимого клину у запланованих обсягах. В ході весняної кампанії треба забезпечити посів недосіяних площ озимих і посів ярих культур. Попри все прогнозуємо збільшення площ посіву в цілому та виробництво валової продукції рослинництва не нижче обсягів минулого року», – розповіла Людмила Гончаренко, заступник директора департаменту АПР.

Читайте також: Хліб може подорожчати на 50%, а от картоплі маємо вдосталь, – експерт аграрного ринку

Загалом весняно-польові роботи в області аграрії розпочали ще у лютому з підживлення озимих культур, яких за всіма категоріями господарств під урожай 2023 року посіяно на площі 222,6 тис. га та підготовки грунту до посіву ярих культур. Минулого тижня розпочали посів ярої пшениці та ярого ріпаку у Червоноградському, Стрийському та Львівському районах області. Станом на 24 березня посіяли 700 га ярої пшениці та 690 га ярого ріпаку. 

Нагадаємо, що відбуватиметься з цінами на продукти, яка ситуація на міжнародному ринку, чого Україна найбільше імпортує, а чого, навпаки, вивозить за кордон, Tvoemisto.tv розповів експерт аграрного ринку, ексначальник Головного управління сільського господарства та продовольства ЛОДА Іван Стефанишин. 

____________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!