Студенти та науковці Львівщини можуть позмагатися за премії. Як взяти участь

986 0
Термін подачі документів уже стартував та триватиме до жовтня цього року.
Фото: Eliott Reyna for unsplash

Фото: Eliott Reyna for unsplash

На Львівщині стартує низка конкурсів для студентів і науковців на здобуття обласних премій. Зокрема, як повідомили в пресслужбі ЛОДА, претендувати на здобуття премії для працівників наукових установ та закладів вищої освіти можуть наукові та науково-педагогічні працівники, докторанти, аспіранти, стажисти-дослідники та інженерно-технічні працівники наукових установ та вишів Львівщини. Вони мають проводити проводять наукові дослідження, мати опубліковані наукові праці в авторитетних наукових виданнях та високий рівень цитованості (у базах даних Scopus та Google Scholar).

Переможцями без конкурсу стають наукові та науково-педагогічні працівники, які в попередньому році ввійшли до ТОП-2% найбільш цитованих вчених світу, за даними проєкту Стенфордського університету та компаній Elsevier та SciTech Strategies. Повторно премія може присуджуватися тій же людині, але не раніше, ніж через п’ять років після попереднього присудження премії. Термін подачі документів стартував вчора, 1 вересня, і триватиме до 10 жовтня цього року.

Читайте також: Що прийняла Верховна Рада і чому в реальності зарплати для науковців не зміняться

Також є обласна премія, що призначається студентам за доробки (проєкти, дослідження, стартапи, статті) в галузі природничих і технічних наук, які мають значення для Львівщини, сприяють розвитку науки, суспільному прогресу та утверджують високий авторитет вітчизняної науки у світі. Термін подачі – із 1 вересня до 20 жовтня.

Обласну премію імені В’ячеслава Чорновола для студентів закладів фахової передвищої та вищої освіти призначають студентам за доробки в галузі гуманітарних і суспільних наук, які є важливими для Львівщини, сприяють подальшому розвитку науки, суспільному прогресу та утверджують високий авторитет вітчизняної науки у світі. Термін подачі документів стартував 1 вересня і триватиме до 20 жовтня.

Читайте також: Львів'яни отримали доступ до архіву англомовних наукових журналів

Додамо, що документи для участі у конкурсах можна подати особисто або через засоби поштового, електронного зв’язку на адресу департаменту освіти і науки Львівської облдержадміністрації (вул. Просвіти, 4а, м. Львів, 79000, [email protected]) з відповідним зазначенням назви конкурсу. Контактний телефон – 032 235-44-35.

Нагадаємо, що фонд стипендій Австрійської Республіки пропонує стипендії українським науковцям. Участь у програмі дозволить протягом декількох місяців працювати над дослідженням для своєї дипломної роботи під наглядом викладача місцевого університету. Детальніше про це дізнавайтеся за посиланням



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!