На Львівщині створять 3D-моделі 16-ти пам’яток архітектури

1329 0
За кілька місяців кожен охочий зможе потримати на долоні Свірзький замок, дерев’яну церкву з карпатського села Матків, а також костел Годовиці, де творив легендарний Пінзель.
Фото: ЛОДА

Фото: ЛОДА

16 знакових пам’яток Львівщини цього року будуть доступні для огляду у форматі реальності. Для цього достатньо буде лише навести камеру смартфона на листівку з зображенням будівлі. Оцифрує та відтворить 3D-моделі об’єктів компанія Скайрон.

Читайте також: Коли на Львівщині відновлять костел, де творив Іоан Пінзель

«Кишенькову Львівщину» створять у межах проєкту «Культурна спадщина Львівщини. Перезавантаження».

Також мають напрацювати комплексні програми ревіталізації для 16 пам’яток культурної спадщини Львівщини.

«Це дуже важлива підтримка для програми «Велике будівництво в культурі». Ми, разом з командою проєкту та його координаторкою Наталею Войцещук, зможемо таким чином навіть допомогти громадам заповнити заявки на участь у проєкті. Такі програми дозволять подавати нашу спадщину на участь у різних українських та міжнародних конкурсах», – сказала директорка департаменту архітектури та розвитку містобудування ЛОДА Олена Василько.

Читайте також: Палац баронів Гредлів у Сколе має шанс на відновлення за державні кошти

Нагадаємо, що костел Усіх Святих, що знаходиться у с. Годовиця Пустомитівського району Львівської області, планують відреставрувати та відновити. Об’єкт увійшов у програму «Велике будівництво» у галузі культури, а у найближчих планах – включити його у фінансування обласного бюджету з програми збереження культурної спадщини і архітектури та створити проєктно-кошторичну документацію на роботи.

Загалом у списку на фінансування реставрації за проєктом «Велике будівництво-2021» є 24 об'єкти Львівщини.

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!