На Львівщині створять природний парк міжнародного значення

1483 1
На території Сокальського району Львівської області створять природний резерват, оголешний рішенням ЮНЕСКО.
Фото: прес-служба ЛОДА

Фото: прес-служба ЛОДА

На території Львівської та Волинської областей планують створити новий біосферний резерват, повідомляє прес-служба ЛОДА.

Це будуть парки «Надбужжя» імені Блаженнішого Любомира Гузара на території Сокальського району Львівської області та «Західне Прибужжя» на території Іваничівського, Володимир-Волинського та Любомильського районів Волинської області.

Читайте також: Рубати розумно, продавати прозоро. Що відбувається з лісами Львівщини

«Особливістю біосферних резерватів є те, що вони належать до природоохоронних територій міжнародного значення та оголошуються рішеннями ЮНЕСКО. Наукові дослідження, спостереження за станом навколишнього природного середовища та інша діяльність в біосферних резерватах здійснюються на міжнародному рівні», – зазначив начальник управління охорони природних ресурсів та моніторингу департаменту екології та природних ресурсів Львівської ОДА Андрій Сенюк.

Найближчим часом планують розпочати роботи зі створення біосферного резервату в басейні річки Західний Буг на території Львівської та Волинської областей. Головна мета – це зберегти в природному стані найтиповіші природні комплекси біосфери, здійснити фоновий екологічний моніторинг, вивчити навколишнє природнє середовище та його зміни під дією антропогенних факторів.


Читайте також:
21 Червня, 2018 12:48
Петро Волинський заповідник ілюструвати фото Карпат? )))
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!