На Львівщині створять реабілітаційний вольєр для птахів

1126 0
Птахів лікуватимуть і випускатимуть знову в природу.
Фото ілюстративне/центр для птахів «Вільні крила»

Фото ілюстративне/центр для птахів «Вільні крила»

У Національному парку «Сколівські Бескиди» на Львівщині, у Приполонинному лісництві облаштують місце для реабілітації птахів. Про це у коментарі Tvoemisto.tv повідомив директор Нацпарку Василь Приндак.

Ідея виникла після того, як двоє лебедів, які живуть у лісництві вже декілька років після лікування, так і залишилися тут.

Читайте також: Куди поїхати на вихідні зі Львова. До центру реабілітації диких птахів

«Це буде не реабілітаційний центр, а радше вольєр. Ми вже маємо такий для козулі. Дуже багато людей, коли знаходять покаліченого птаха, козулю чи іншу тварину, то звертаються до нас»,  каже він.

У такому вольєрі птахів лікуватимуть, а потім випускатимуть на природу, адже Парк не зацікавлений у тому, щоб довго тримати їх у себе, щоб вони не звикали до людей. Однак не кожного птаха можна буде випустити, усе залежить від того, наскільки він поранений і чи зможе знову пристосуватися до природних умов.

Василь Приндак зазначає, що вольєр великим не буде, тому дорого не обійдеться, але Парк має підтримку Українського товариства охорони птахів, з яким є домовленість про допомогу у фінансуванні. Крім того, буде угода із ветеринарною клінікою, де спеціалісти зможуть підказати і допомогти з лікуванням тварин.

Читайте також: У Карпатських горах біля сіл на Львівщині зафіксували стадо благородних оленів. Фотофакт

Станом на сьогодні у «Сколівських Бескидах» таких птахів немає, але раніше траплялося, що потрібно було лікувати, а належних умов не було. У такому випадку реабілітацію тварини проходили як у домашніх умовах.

«Здебільшого, це були лелеки, одного разу трапився беркут, а також декілька сов. Їх знаходили люди, приносили нам і ми тут вже птахів виходили, а тоді знову випускали на природу», – каже він.

Зазначимо, що вольєр планують почати облаштовувати у травні цього року, а запустити вже у вересні.

Нагадаємо, що у селі Кожичі, що у 12 км від Львова, понад 18 років працює реабілітаційний центр для птахів «Вільні крила». Усі вони вільно розташовуються на території серед численних ставів та відпочинкових зон. Тут можна побачити червонокнижні види і відпустити на волю птаха після реабілітації. Більше тут

Юлія Осим

Софія Шавранська


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!