До 30-ї річниці Незалежності України створили онлайн-екскурсію пам'ятками Львівщини

1428 0
3D-тур церквою Святого Юра у Дрогобичі, Пресвятої Трійці у Жовкві, Пресвятої Богородиці у селі Матків та церкви святого Духа у селі Потелич створили у межах відзначення 30-річчя відновлення Незалежності держави.
Фото: Скрін з 3D-туру

Фото: Скрін з 3D-туру

До річниці Незалежності України на Львівщині створили онлайн-екскурсію «Українські перлини світової спадщини ЮНЕСКО у Львівській області», яку можна переглянути у 3D-форматі. Про це повідомляє пресслужба Львівської ОДА.

Читайте також: Які об’єкти запропонувала Львівщина до другого відбору реставрації

До створеного туру включили кілька пам’яток, серед яких церква Святого Юра у Дрогобичі, церква Пресвятої Трійці у Жовкві, церква Пресвятої Богородиці у селі Матків, церква святого Духа у селі Потелич.

За словами заступниці директора департаменту освіти і науки Ольги Котовської, панорамний тур можна переглянути з будь-якого куточка планети. Більшість робіт виконали із допомогою дронів, після чого усі зображення обробили у відповідних програмах.

«Створення панорамних турів дозволяє показати об’єкти, які вартують уваги. Ми працювали над панорамами як ззовні об’єктів, так і всередині. Відвідати ці пам’ятки можна із власного комп’ютера», – каже один із виконавців проєкту Юрій Преподобний.

Читайте також: Поморянський та Свірзький замки інвентаризують за кошти обласного бюджету

За його словами, у деталях можна побачити усі розписи, кожну балку, відчути вітражне освітлення.

Читайте також: Місто під землею. На Львівщині відкрили оновлений музей віртуальної реальності. Фото, відео

До спадщини ЮНЕСКО в Україні серед іншого входять букові праліси Карпат, дерев’яні церкви, дуга Струве, Софійський Собор, Київо-Печерська Лавра тощо.

Помандрувати перлинами архітектурної спадщини можна тут.

Нагадаємо, за 20 км від Львова розташоване село Звенигород. Колись тут було древнє княже місто, яке на цих теренах існувало ще від 11 століття. Кілька днів тому тут відкрили оновлений сучасний музей у заповіднику Древній Звенигород. Музей повністю змінився, адже знизу тепер можна побачити лише артефакти й діорами, а нагорі – інтерактивна 3D екскурсія, однак там можна подивитися не лише на місто крізь окуляри віртуальної реальності, а й фільми у невеличкому кінотеатрі та послухати цікаві лекторії про стародавнє місто з багатою історією.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!