На Львівщині судитимуть 4-х лікарів, які підробляли «лікарняні»

29933 0
Їм загрожує штраф або обмеження волі та звільнення.
www.absoluteworld.com

www.absoluteworld.com

Прокуратура Львівської області скерувала до суду справу 4-х лікарів Бориславської центральної міської лікарні, яких обвинувачують у підробці листків непрацездатності. Про це повідомляє пресслужба прокуратури області.

Зазначається, що протягом 2017-2019 років завідувач інфекційного та  завідувач неврологічного відділень, а також хірург та терапевт поліклінічного відділення безпідставно видавали бориславцю «лікарняні». На час видачі листків непрацездатності чоловік перебував за кордоном, що підтверджено витягом з бази даних «Відомості про осіб, які перетнули державний кордон України».

Читайте також: Експертна комісія визнала лікарів Городоцької лікарні винними у смерті 23-річного хлопця

Дії лікарів кваліфіковано як кримінальне правопорушення за ч.1 ст. 366 КК України (складання, видача службовою особою завідомо неправдивих офіційних документів, внесення до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей).

У разі доведення вини (з урахуванням положень КК України, чинних на момент вчинення злочину), лікарям загрожує покарання у вигляді штрафу до 250 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (4250 грн) або обмеження волі на строк до 3 років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатись певною діяльністю на строк до 3 років.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!