На Львівщині судитимуть п’ятьох членів ДВК через фальсифікацію виборів

1300 0
Санкція інкримінованої статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 2 до 6 років.

Стрийська місцева прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт щодо п’яти мешканок селі Йосиповичі Стрийського району, що на Львівщині. Їх обвинувачують у підписанні протоколу про підсумки голосування до остаточного заповнення протоколу. Про це повідомляє пресслужба Львівської обласної прокуратури.

Також мешканок звинувачують у підписання такого протоколу не на засіданні виборчої комісії, вчиненого групою осіб, без попередньої змови між собою (ч.1 ст.28 ч.1 ст.158-3 КК України).

Йдеться про те, що під час місцевих виборів 25 жовтня цього року п’ятеро членів ДВК (голова, заступник, секретар та двоє членів) віком від 27 до 48 років усупереч чинному законодавству за кілька годин до завершення голосування підписали протокол ДВК про підрахунок голосів виборців при обранні депутатів до Львівської обласної ради. Тобто до підсумкового засідання дільничної виборчої комісії та остаточного заповнення протоколу.

Читайте також: Знову Садовий. Кар’єра, статки та передвиборчі обіцянки мера

Досудове розслідування, яке проводили слідчі Стрийського ВП ГУ НП у Львівській області, завершили. Санкція інкримінованої статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 2 до 6 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк 5 років.

Додамо, що, відповідно до ч.1 ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не доведуть у законному порядку і встановлять обвинувальним вироком суду.

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!