На Львівщині суттєво зменшилась кількість ДТП. Статистика

2569 0
Порівняно з аналогічним періодом минулого року, у лютому кількість ДТП зменшилась на 66%.
Фото: itc.ua

Фото: itc.ua

За період з січня по лютий 2018 року на Львівщині суттєво зменшилась кількість аварій на дорогах. Про це повідомляє прес-служба Патрульної поліції Львівської області.

«Моніторинг частоти дорожньо-транспортних пригод у Львівській області за січень та лютий виявив, що їх кількість стала значно меншою, ніж за поточний період минулого року», – йдеться у повідомленні.

Читайте також: Дорожній Pitbull. Як у Львові полюють на нетверезих водіїв

До прикладу, порівняно з аналогічним періодом минулого року, у лютому кількість ДТП зменшилась на 66%.

«Якщо у лютому 2017 на території області зафіксували 89 ДТП із потерпілими, в яких травмувалося 94 особи та загинули 13 людей, то цього року – 26 ДТП, в яких травмувалися 32 особи і загинуло 2 людини», – уточнюють правоохоронці.

Таких результатів вдалось досягти внаслідок низки соціальних ініціатив, які спрямовані на співпрацю поліції та громадськості та привернення уваги всіх учасників дорожнього руху до безпеки на дорозі.

«Ми у своїй роботі постійно намагаємося довести усім учасникам дорожнього руху, що правила і повага на дорозі рятують життя», – наголошує керівник патрульної поліції Львівської області Роман Пилипенко.

Читайте також: Скільки можна випити за кермом. Таблиця

Tvoemisto.tv також долучилося до того, аби зробити вулиці безпечнішими для усіх учасників дорожнього руху. Торік у листопаді у Львові стартував масштабний інформаційно-просвітницький проект із безпеки дорожнього руху – «#Безпечні дороги» – соціально-інформаційний проект медіа-хабу «Твоє Місто» за участі соціальної ініціативи УГКЦ «Хтось не зробить» та Патрульної поліції Львівщини, спрямований на покращення ситуації з безпекою руху в місті Львові.

Впродовж року його ініціатори проводитимуть соціологічні дослідження, серію публічних дискусій про виклики та проблеми в дотриманні правил дорожнього руху, навчання та флешмоби серед школярів, тренінги для водіїв та просвітницьку кампанію в медіа.

«Такий швидкий результат кампанії «Безпечні дороги» у Львові показує, що конструктивна співпраця громади, суспільних ініціатив та різних офіційних структур може дати добрі результати на локальному рівні, не чекаючи глобальних змін на рівні державному, ­– ділиться керівник медіа-хабу «Твоє місто» Тарас Яценко, – Але проект лише набирає обертів, ще надто рано оцінювати серйозний вплив на ситуацію на дорогах міста. Тому запрошуємо до співпраці усіх, хто готовий нам допомогти зробити львівські дороги безпечними!». 

Читайте також: Як зробити дорогу дитини зі школи додому безпечною. Пам’ятка для батьків

Партнери кампанії – група автомобільних компаній AriaGroup (офіційний дилер BMW, Volkswagen, Nissan, Honda, Seat), мережа магазинів Вухо.комLvivInternationalRotaryClub, радіо Львівська Хвиля.

 

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!