На Львівщині телефонні шахраї виманюють тисячі гривень. Як вберегтися?

2466 0
На Львівщині продовжують фіксувати злочини, скоєні телефонними шахраями. Тільки 1 липня до правоохоронців звернулося п’ятеро мешканців Львова та області, які повідомили що до них зателефонували невідомі і шахрайськими методами заволоділи їхніми грішми на загальну суму понад 100 тисяч гривень.

Як інформує ВЗГ ГУМВС України у Львівській області, зловмисники представлялися працівниками міліції та повідомляли громадян, що їхні родичі потрапили у біду, а для того, щоб вони могли уникнули відповідальності потрібні гроші.

Таким чином шахраї заволоділи коштами 46-річної мешканки Львівщини у сумі 2000 гривень, які вона переказала на банківський рахунок. 65-річна пенсіонерка передала 5500 доларів США та 26000 гривень невідомому чоловікові, який повідомив їй, що її син скоїв ДТП і що саме ця сума грошей допоможе залагодити проблему. 55-річна мешканка Червоноградського району заплатила 600 євро невідомому, який повідомив їй, що її син знаходиться у міліції. 52-річний львів’янин перевів на банківський рахунок 4000 гривень невідомому чоловікові, який до нього зателефонував з прихованого мобільного номеру та повідомив, що його син знаходиться в міліції за скоєння правопорушення. 7500 гривень передала шахраям 79-річна пенсіонерка, якій сказали, що її син перебуває в міліції і для його звільнення потрібні гроші.

Зокрема, у той самий день до правоохоронців звернулася 66-річна львів’янка, яка повідомила, що о другій ночі до  неї зателефонували і сказали, що її син вдарив людину і тепер знаходиться в міліції. Для того, щоб він уник відповідальності потрібно заплатити 2000 доларів США. Переконавшись, що зі сином все гаразд, жінка грошей зловмисникам не передала, а про дану подію повідомила працівників міліції.

Як вберегтися?

  • бути пильними та обережними, не довіряти тим, кого ви не знаєте;
  • перш за все, слід перевірити слова незнайомців, зателефонувавши безпосередньо до своїх родичів та перепитати у них, чи насправді з ними щось трапилось;
  • якщо ж до близьких неможливо одразу додзвонитися, потрібно перевірити цю інформацію, звернувшись до працівників міліції. 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!