На Львівщині троє молодих хлопців загинули через отруєння чадним газом

9882 0
Витік чадного газу стався, ймовірно, через несправну піч.
Фото: Shpalta.media

Фото: Shpalta.media

На Львівщині у Пустомитівському районі троє чоловіків загинули внаслідок отруєння чадним газом на Львівщині. Про це повідомили у поліції Львівщини.

Читайте також: У Львові двоє туристів померли від отруєння чадним газом. Як уберегтися

У поліції кажуть, що подія сталася 9 листопада близько 21.00. Власник будинку, повернувшись додому, повідомив поліцію, що виявив у помешканні тіла свого 25-річного племінника та двох його товаришів – братів віком 17 та 21 рік, без ознак життя.

Як попередньо встановили правоохоронці, причиною смерті чоловіків стало отруєння чадним газом, витік якого стався, ймовірно, через несправну піч.

За цим фактом слідчі відкрили кримінальне провадження за ч.2 ст.272 (Порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає обмеження волі на строк до п'яти років або позбавлення волі на строк до восьми років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Правоохоронці встановлюють обставини події.

Мешканців Львівщини застерігають, що чадний газ – це вбивця без кольору та запаху, тому слід обов’язково перевіряти справність опалювальних приладів, тягу в коминах, вивчити правила поводження з різними типами опалювачів.

Першими ознаками отруєння чадним газом є головний біль і нудота, може бути втрата свідомості. Першими на отруєння реагують діти та вагітні жінки, а також люди з легеневими та серцево-судинними захворюваннями. Характерними ознаками отруєння чадним газом є блідість шкіри і при цьому – почервоніння обличчя.

Якщо є підозра на отруєння чадним газом, перш за все потрібно відчинити вікна і двері, а вже тоді зайнятись евакуацією потерпілих. Госпіталізація в стаціонар має бути обов’язковою. 

Читайте також: У Львові чадним газом отруїлися двоє дітей

Нагадаємо, що на початку жовтня у будинку на вул. Олени Степанівни,23 у Львові стався витік чадного газу, внаслідок чого загинула 18-річна дівчина. У квітні цього року у Львові померла завідувачка поліклінічним відділенням лікарні Львівської залізниці Ліліана Александер. Вона та її 33-річний син загинули від чадного газу 1 квітня. А торік у квітні від отруєння чадним газом померла львівська мисткиня Оксана Бондарук. Загалом, від початку року у Львові чадним газом отруїлись понад 90 людей.

 

 

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!