На Львівщині туберкульоз діагностують за новою технологією

2368 0
Про форму і чутливість туберкульозу можна дізнатися до двох тижнів.
Фото: Bucha.com.ua

Фото: Bucha.com.ua

За останні роки на Львівщині зменшилась кількість хворих на туберкульоз. Про це під час брифінгу повідомив директор Львівського регіонального фтизіопульмонологічного клінічного лікувально-діагностичного центру Любомир Рак, інформує пресслужба ЛОДА.

Читайте також: У Львівському центрі легеневого здоров’я встановили унікальну діагностичну систему

«За останні 10 років захворюваність в області знизилась. Якщо у 2008 році впродовж року захворіло на туберкульоз 2,5 тисячі осіб, то у 2018 ця цифра становить близько 1300 осіб. Тобто захворюваність впала практично на 50%», – каже Любомир Рак.

У лабораторії Львівського регіонального фтизіопульмонологічного клінічного лікувально-діагностичного центру туберкульоз встановлюють на рівні дослідження ДНК упродовж 5-ти годин. Про форму і чутливість туберкульозу можна дізнатися до двох тижнів. Раніше така процедура займала мінімум два місяці.  

«Впровадження нових коротких схем лікування передбачає зменшення термінів  лікування кращими, новими препаратами», – додав Любомир  Рак.

Читайте також: Чому розвивається рак легень та як йому запобігти

Додамо, що на ранніх стадіях туберкульоз часто протікає без симптомів. Захворювання виявляють тільки при проходженні рентгенологічного обстеження. Звернутись за скеруванням на обстеження потрібно якщо у людини: кашель триває понад 2 тижні, знизився або пропав апетит, втрачається вага, підвищена пітливість (особливо вночі) та загальна слабкість.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!