У колишній поліклініці на Львівщині облаштують житло для переселенців

1782 0
У громадському будинку житимуть понад 100 переселенців.
Фото: ЛОДА

Фото: ЛОДА

У Самборі на Львівщині завершують капітальний ремонт колишньої поліклініки, у якій облаштують житло для внутрішньо переміщених осіб. У приміщенні проживатимуть понад 100 переселенців. Будинок має три поверхи та майже 800 квадратних метрів.

Джерело: пресслужба ЛОДА

Тут повністю замінили інженерні мережі, вікна – на енергозберігаючі, відремонтували покрівлю, облаштували кімнати, утеплили фасад, облаштували пожежну сигналізацію та систему мовленнєвої системи оповіщення про пожежу, блискавкозахист, відеоспостереження загальних зон, є Wi-Fi-мережа. Загальна кошторисна вартість будівництва становить майже 23 мільйони гривень. Кошти зібрали небайдужі німці та передали Мальтійській службі допомоги.

Читайте також: Кожен шостий мешканець Львівщини є переселенцем, – Верещук

«Всього лиш за пів року нам вдалось відремонтувати приміщення для проживання ВПО. Це було нелегко, адже ми працювали навіть у період відключення електроенергії. Місцеві знають, що це приміщення роками не функціонувало, а зараз від колишньої будівлі залишились лише стіни. Тут повністю замінили дах, вікна, підлогу. Усе – для комфортного проживання людей. Переконаний, що це не останній наш проєкт на Самбірщині», – каже директор Мальтійської служби допомоги в Україні Павло Тітко.

Загалом у Самбірській міській громаді станом на зараз проживають близько 3 700 переселенців, з них понад 1000 – діти.

Нагадаємо, що напередодні на Сихові у Львові облаштували нове модульне містечко для переселенців. Будинки намагалися максимально облаштувати для кофортного проживання в зимових умовах.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

  


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!