На Львівщині у розкраданні гумдопомоги підозрюють керівника одного з рекламних холдингів

2448 0
Зловмисник разом зі спільниками завозив продукцію військового призначення під виглядом гуманітарної допомоги.
Фото умовне

Фото умовне

СБУ повідомила про підозру організатору схеми розкрадання гумдопомоги на Львівщині. Йдеться про 3 тисячі вилучених бронежилетів, їх передадуть ЗСУ. Про це повідомили в Управлінні СБУ у Львівській області.

За даними слідства, зловмисником виявився 42-річний керівник одного з рекламних холдингів України. Разом зі спільниками він організував завезення продукції військового призначення в Україну під виглядом гуманітарної допомоги.

Читайте також: На Львівщині заблокували мільйонну схему розкрадання військової амуніції 

«Аби отримати дозвільні документи для безперешкодного перевезення амуніції через кордон, ділки вводили в оману посадовців ЗСУ. Зокрема, брали гарантійні листи від військової частини і ввозили спорядження. А потім замість безкоштовної передачі на потреби ЗСУ продавали його, отримуючи прибуток», – йдеться у повідомленні.

У ході обшуків правоохоронці виявили три тисячі бронежилетів на суму близько 25 млн грн, які завезли в Україну як гуманітарна допомога армії. Після проведення експертизи вилучену амуніцію передали на потреби ЗСУ.

Організатору схеми оглосили підозру за ч. 3 ст. 201-2 (незаконне використання з метою отримання прибутку гуманітарної допомоги, благодійних пожертв або безоплатної допомоги) Кримінального кодексу України. Наразі тривають слідчі дії.

Читайте також: Добродії на пів мільйона, Або що відбувається у справі Матиса і Шпитка

Нагадаємо, що напередодні Служба безпеки України порушила кримінальну справу проти постачальника бронежилетів, призначених як допомога для військових, які виявили у мережі торговельних центрів «Епіцентр». За даними слідства, амуніцію, яка потрапила на полиці супермаркетів, виготовила одна з громадських організацій в Україні, а надалі через Черкаську ОВА її мали передавати на потреби ЗСУ. При перших обшуках вилучили понад 1000 бронежилетів на суму пона 12 мільйонів гривень, їх передаватимуть на потреби Збройних Сил України. 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!