На Львівщині у січні-лютому прогнозують збільшення кількості хворих на Cоvid-19

1555 0
Зростання захворюваності можливе після новорічно-різдвяних свят.
Фото: life.ko.net.ua

Фото: life.ko.net.ua

Наприкінці січня – на початку лютого у Львові та області можливе зростання кількості хворих на коронавірусну інфекцію. Аби цього не сталося, медики закликають усіх провести новорічно-різдвяні свята удома, не ходити у місця скупчення людей та не забувати про карантинні правила. Про це на сьогоднішньому брифінгу повідомила головна епідеміологиня Львівської області, в.о. керівника Львівського обласного лабораторного центру Наталія Іванченко.

«Враховуючи те, що штам «Омікрон» вже зафіксували на Львівщині, та те, що швидкість і ризик поширення цього штаму дуже стрімкий, кількість випадків у нас зростатиме. Але, беручи до уваги, що в нашій області провакцинували вже половину населення, стрімкої та бурхливої п’ятої хвилі не буде. Ріст захворюваності ми спостерігатимемо наприкінці січня – на початку лютого», – каже вона.

Читайте також: У Львові прогнозують зростання кількості хворих із Сovid-19 після свят

За її словами, те, наскільки хвиля буде стрімкою, залежить виключно від нас та нашої поведінки. Медики радять всіх мешканців обмежити контакти на свята, менше ходити в гості, а також не забувати про маски, миття рук, соціальну дистанцію та вакцинацію. Особливо це стосується тих, хто відчуває нездужання і має перші прояви застуди. Вони повинні самоізолюватися.

«Краще зустріньте ці свята у невеликому родинному колі, а якщо йдете в гості – дотримуйтесь карантинних правил», – додає епідеміологиня.

Читайте також: Омікрон: більш заразний, менш смертельний

Нагадаємо, що цьогоріч чимало заходів, приурочених різдвяному періоду свят, проведуть на всій території Львівської міської територіальної громади, але у новорічну ніч жодних святкових заходів не проводитимуть. Усе, щоб не скупчувати людей під ялинкою. У такий спосіб хочуть також закликати людей не нехтувати карантинними правилами та попередити можливий новий спалах коронавірусу.

У Львові вже зафіксували лабораторно перший випадок нового штаму коронавірусу «Омікрон». Захворів на Covid-19 депутат Львівської міськради Андріян Гутник. Детальніше про перебіг захворювання та особливості нового штаму читайте за посиланням.

Ольга Шведа


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!