На Львівщині уперше з'явилась уповноважена із захисту виборчих прав

1683 0
Вона працюватиме спільно з правоохоронними органами.
Фото: EPA/UPG

Фото: EPA/UPG

У Львівській області уперше розпочала роботу омбудсменка з виборчих прав. Нею стала Ярина Гаєцька-Колотило. Про це повідомляє DailyLviv.

«Функція омбудсмена полягає в тому, щоб допомогти виборцеві знати свої права, знати законодавство, захистити його права», – каже Ярина Гаєцька-Колотило.

Читайте також: Як власникам ID-карток проголосувати на виборах президента

За словами омбудсменки, вона працюватиме спільно з правоохоронними органами: стежитиме за ходом розслідувань адміністративних правопорушень і злочинів у виборчій сфері. Також уповноважена аналізуватиме судову практику, а згодом запропонує зміни до законодавства, що мають унеможливити порушення виборчих прав громадян.

Читайте також: У ЦВК розповіли, куди скаржитись на підкуп виборців

Такі омбудсмени працюватимуть в кожній області. Вони долучаться до підготовки щорічного звіту уповноваженої з прав людини і даватимуть свої пропозиції щодо захисту прав людини.

Щоб повідомити про порушення виборчих прав, потрібно звернутись за номером 0679390315.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!