На Львівщині вдруге затримали чоловіка, що переправляв ухилянтів за кордон

1612 0
Свої послуги він оцінював на суму від 2 до 3 тисяч доларів США.
Фото: Поліція Львівської області

Фото: Поліція Львівської області

На Львівщині правоохоронці вдруге затримали зловмисника, що допомагав чоловікам незаконно перетнути кордон. Свої послуги він оцінював від 2 до 3 тисяч доларів США.

Джерело: поліція Львівської області

Затриманий — 63-річний житель Тячівського району Закарпатської області. Уперше про підозру у скоєнні злочину чоловіка повідомили в серпні. Під час досудового розслідування встановили, що підозрюваний організував переправлення через державний кордон України на територію Республіки Польща військовозобов’язаних громадян України. Зловмисник виготовляв для чоловіків призовного віку пакети із підроблених документів. Суд обрав затриманому запобіжний захід — тримання під вартою з можливістю внести заставу в розмірі 500 тис. грн. Зловмисник вніс заставу та повернувся додому.

Читайте також: На Львівщині судитимуть двох ухилянтів з інших областей, які намагалися втекти за кордон з підробленими документами

Згодом оперативники встановили, що чоловік знову виготовляє фіктивні тимчасові посвідчення військовозобов’язаного та довідки військово-лікарської комісії про непридатність до військової служби.

«3 листопада під час санкціонованих обшуків за місцем проживання у нього були виявлені та вилучені комплекти підроблених документів та інші речові докази», — повідомили в пресслужбі поліції.

Наразі вирішується питання повідомлення закарпатцю про підозру у вчиненні нових злочинів, передбачених ч.3 ст.332 Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 7 до 9 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна. Досудове засідання ще триває, оскільки правоохоронці встановлюють інших осіб, причетних до злочину. Також наразі підозрюваному обирають запобіжний захід — цього разу без можливості внесення грошової застави.

Нагадаємо, що на Львівщині судитимуть двох ухилянтів з інших областей, які намагалися втекти за кордон з підробленими документами.

Ірина Давосир

______________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!