Політична реклама

На Львівщині від кору померла одна людина - СЕС

2567 0
Щодня на Львівщині реєструються нові випадки захворювання на кір. Якщо з травня по листопад цього року включно було 222 випадки захворювань, то станом на 16 грудня – уже 541 випадок. 1 - летальний. Про це 19 грудня повідомила завідувач епідеміологічного відділу Львівської обласної СЕС Наталія Тімко.

За інформацією Н.Тімко, в області є ряд спалахів в організованих колективах, коли захворіло троє або більше осіб. «Наприклад, у гуртожитку Львівського національного університету ім. І.Франка, у Дрогобичі у професійному ліцеї, у медучилищі в Самборі, в школах у Новояворівську», - повідомила Н.Тімко. Вона наголосила: «Якщо в людини є перші ознаки грипу чи катаральних захворювань, треба викликали лікаря додому, а не звертатися самим у поліклініки чи лікувальні установи, оскільки це ризик розповсюджувати інфекцію».

Зазначимо, на сайті Державної санітарно-епідеміологічної служби України опубліковано дані щодо росту захворюваності на кір у західних областях України з Інформаційного бюлетня Всесвітньої організації охорони здоров’я. Відповідно до них, за останні місяці поточного року відмічається ріст захворюваності на кір в західних регіонах країни, де лише протягом листопада-грудня зареєстровано 617 випадків підозри захворювання на кір: у Волинській області – 10, в Івано-Франківській області – 185, у Закарпатській області – 10, у Львівській області - 401 (1 летальний), у Рівненській області - 12.

Тим часом Н.Тімко зазначила, що наразі немає офіційної інформації про летальний випадок внаслідок захворювання на кір на Львівщині.

Джерело: ZAXID.NET


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!