На Львівщині від Московського патріархату відмовилося ще дві парафії

7285 0
Одна з громад ще визначається – чи перейти в підпорядкування ПЦУ, чи пряме підпорядкування Вселенського Константинопольського патріархату.
фото: upc.lviv.ua

фото: upc.lviv.ua

Трускавецька парафія УПЦ виходить з підпорядкування московського патріархату. Сьогодні, 12 квітня, відбулося засідання постійної депутатської комісії з гуманітарних питань Трускавецької міської ради, де вирішували питання щодо діяльності у Трускавці парафії УПЦ.

«Причиною засідання стало те, що 7 березня 2022 року на 26 позачерговій сесії ТМР трускавецькій парафії св. пророка Іллі (УПЦ) дали двотижневий термін, щоб визначитися. 9 березня парафія звернулася з листом до міського голови Андрія Кульчинського та з офіційною заявою до громадськості, в якій висловила свою позицію», – повідомляють у пресслужбі міськради Трускавця.

Читайте також: Тут моляться за патріарха Кирила. Як живе у Львові Російська православна церква

Щодо юридичного підпорядкування, то наразі громада визначається – чи їй перейти в підпорядкування ПЦУ, чи пряме підпорядкування Вселенського Константинопольського патріархату. Питання мають остаточно врегулювати після Великодня.

«Ми виходимо з московського патріархату і дороги назад нема», – зазначив о. Олег Федак.

У підпорядкування Православної церкви України перейшла і релігійна громада УПЦ Московського патріархату села Підмонастирок Дрогобицького району. Про це повідомила Дрогобицько-Самбірська Єпархія УПЦ ПЦУ.

Читайте також: Дві церкви Московського патріархату на Львівщині перейшли до ПЦУ

«Ми закликали і зараз закликаємо в цей непростий час об’єднатися всіх українців навколо нашого престольного міста Києва. Ми відкриті, ми з любов’ю готові прийняти всіх, бо всі християни в Україні неодмінно повинні об’єднатися в єдиній помісній православній церкві. Цей час якраз і настав. Бо яким чином зараз можуть поминати Кирила, який благословляє цю війну?», – сказав предстоятель ПЦУ , митрополит Епіфаній, в ефірі національного телемарафону.

Нагадаємо, низка священнослужителів Української православної церкви записали звернення до патріарха Кирила та митрополита Онуфрія, в якому закликають порушити питання про вихід церкви з московського патріархату через замовчування війни в Україні. 

Детальніше про те, як працює і на що впливає Російська Православна Церква в Україні, зокрема у Львові Tvoemisto.tv  аналізувало раніше, детальніше тут.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!