На Львівщині відкрили кримінал проти підлітків, які знущалися над собакою

1300 0
На сміттєзвалищі неподалік одного з сіл Бродівського району школяр помістив собаку в мішок і декілька разів вдарив тварину металевою трубою.
ілюстративне фото з відкритих джерел

ілюстративне фото з відкритих джерел

Поліцейські на Львівщині встановили особи підлітків, причетних до жорстокого поводження з твариною в Бродівському районі. За цим фактом відкрили кримінальне провадження. Про це повідомляє пресслужба поліції Львівської області.

Учора, 26 грудня, під час моніторингу соціальних мереж правоохоронці виявили публікацію, де йшлося про те, що нібито в місті Броди невідомі особи помістили собаку в мішок та побили її, після чого тварина загинула. Правоохоронці розпочали за цим фактом перевірку та невдовзі встановили осіб зловмисників – ними виявились 16-річний хлопець та 14-річна дівчина, мешканці Бродівського району.

Читайте також: В складні часи люди мають допомагати одне одному

Також встановили, що 23 грудня близько 17.00, на сміттєзвалищі неподалік одного з сіл району школяр помістив собаку в мішок і декілька разів вдарив тварину металевою трубою. Очевидцем події була його неповнолітня знайома. Правоохоронці розшукали собаку та доставили у ветеринарну лікарню, її життю нічого не загрожує.

За цим фактом дізнавачі Бродівського відділення поліції, за процесуального керівництва Радехівської місцевої прокуратури, відкрили кримінальне провадження за ч.1 ст.299 (Жорстоке поводження з тваринами) Кримінального кодексу України. Максимальне покарання, передбачене санкцією статті – обмеження волі на строк до трьох років. Досудове розслідування триває.

Нагадаємо, що напередодні 20-річний хлопець одного з сіл Сокальського району закрив живе кошення у скляну банку та зняв це на відео, яке виклав у Інстаграм

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!