На Львівщині відкрили перший сервісний центр МВС за час повномасштабної війни

2360 0
Раніше деякі жителі Жовківщини, щоб отримати необхідні послуги, долали відстань від 25 до 100 км.
Фото: ЛОВА

Фото: ЛОВА

У Жовкві, що на Львівщині, відкрили новий територіальний сервісний центр МВС 4650. Він став 10 за рахунком у Львівській області та першим відкритим в Україні від початку повномасштабної війни, повідомляє Львівська ОВА.

Читайте також: У Львові утворилися черги у сервісному центрі МВС. У чому причина

За словами керівника Регіонального сервісного центру МВС України у Л/о Олександра Малашка, раніше частина жителів Жовківської громади, щоб отримати необхідні послуги, їздила до Львова та Червонограда. Були й такі, що звертались і у Новояворівськ та Жовкву. Люди долали шлях відстанню від 25 до 100 км, вистоювали годинні черги.

Новий ж сервісний центр дозволить розвантажити Львів, полегшить роботу територіальних сервісних центрів, в такий спосіб пришвидшить надання послуг громадянам.

У сервісному центрі можна швидко зареєструвати авто, замінити необхідні дані в свідоцтві про реєстрацію транспортного засобу або ж посвідчення водія, а також скласти теоретичний та практичний іспит з навичок водіння для отримання посвідчення водія.

Відтак, з пакетом необхідних документів людина звертається на стійку інформації, отримує відповідний талончик. Очікує виклику в залі, опісля – звертається безпосередньо до адміністратора. До прикладу, якщо це послуга, яка передбачає огляд транспортного засобу, тоді після того як адміністратор надрукує заяву, людина проїжджає на огляд, експерт оглядає авто, власник здійснює всі платежі і вже з документами повертається до адміністратора. Після цього очікує на свідоцтво про реєстрацію і номерні знаки.

Читайте також: Водійські права будуть відновлювати без медичної довідки

Однією з особливостей ТСЦ 4650 є близьке розташування до прикордонного міста Рава-Руська, що дає можливість в умовах «0 розмитнення ТЗ» обслуговувати не лише жителів Жовківської міської територіальної громади та навколишніх населених пунктів, але й створює комфортні умови для громадян, які розмитнили транспортні засоби і бажають їх зареєструвати.

Як зазначив заступник міністра внутрішніх справ України Богдан Драп'ятий, після прийняття Закону України про так зване «0 розмитнення» кардинально зріс попит на реєстрацію відповідних автомобілів. В області – майже у 4 рази збільшилась потреба у таких послугах. А це свою чергою, величезне навантаження на сервісні центри.

Працюватиме територіальний сервісний центр МВС 4650 з понеділка до п’ятниці з 09:00-18:00 год, та в суботу з 09-16:45 год.

Нагадаємо, що дводенні черги з автівками утворилися не тільки на кордоні, а й у сервісних центрах МВС. Зокрема, в регіональному центрі МВС, що на вулиці Данила Апостола, 11. Щодня тут можна натрапити на десятки автівок. Водії кажуть, що вимушені стояти годинами, аби пройти бюрократичну процедуру оформлення машини. Більше того, щоб встигнути зробити усе за день, люди розпочинають займати «живу» чергу ще з ночі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!