На Львівщині відкрили сонячну електростанцію. Фото

6816 0
У Яворівському районі Львівщини на землях Залузької сільради відкрили наземну фотоелектричну сонячну електростанцію "Озерна".
фото: прес-служба ЛОДА

фото: прес-служба ЛОДА

Електростанція вироблятиме екологічно чисту електроенергію, що у подальшому забезпечить отримання прибутку від продажу за "зеленим" тарифом, інформує прес-служба ЛОДА.

"Це відкриття  стає талісманом  енергозбереження у якості інвестицій дорожньої карти на Львівщині, в Україні, на перспективу", – зазначив під час урочистого відкриття СЕС Перший віце-прем'єр-міністр, міністр економічного розвитку і торгівлі України Степан Кубів.

Створення сонячної електростанції збільшить частку альтернативної енергії в електроенергетиці України та знизить рівень використання вуглеводневих енергоносіїв при виробництві електричної енергії. Розмір інвестицій – 10 000 000$.

 Читайте також: Вітер змін: як за 100 кілометрів від Львова працює вітроелектростанція

"Сьогоднішніх 10 МВт – це символічний позитивний внесок в  енергетичну незалежність держави. Справами ми демонструємо, що Україна росте, розвивається і в ній здатні функціонувати модерні сучані технології", – наголосив голова Львівської ОДА Олег Синютка. 

Електростанція займає площу 14,6 га, а загальна потужність встановлених сонячних панелей (фотоелектричних модулів JASolar) становить 9,9 МВт. СЕС вироблятиме близько 11 000 000 кВт/год на рік.

Як інформує видання « Наші гроші. Львів», ТзОВ «Ліг Агро» зареєстрували у лютому 2013-го року у Новому Роздолі. Власниками «Ліг Агро» вказано Романа Васьківа (10%) і ТОВ «Ліг Енергія» (90%). Роман Васьків відомий як 32-річний начальник юридичного відділу «Корпорації «КРТ» народних депутатів Ярослава і Богдана Дубневичів.

Щодо головного власника «Ліг Агро» – ТОВ «Ліг Енергія», то її основною часткою володіє згадуване балтійське «Балтінвест Холдинг». Попри те, що її бенефіціарним власником вказано Валдіса Родзіньша, фактично фірма контролюється Дубневичами. Саме це підприємство є засновником фірми «Передзвін», яка була замовником будівництва торгово-офісного центру «Роксолана», доньки Ярослава Дубневича.

Сонячна енергетика є новою для народних депутатів, проте ринок традиційного електропостачання вони освоїли давно. Їхні підприємства ТОВ «Енергія-Новий Розділ» та ТОВ НВП «Енергія-Новояворівськ» постачають електроенергію у містах Новий Розділ та Новояворівськ, пише Zaxid.net.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!