На Львівщині відкриють вітрову та сонячну електростанції

2564 0
У районах Львівської області з’являться ще два об’єкти зеленої енергетики.
фото: pravove-pole.info

фото: pravove-pole.info

У межах Міжнародного економічного форуму, який відбудеться 26-27 жовтня, відкриють ще два об’єкти альтернативних джерел енергетики. Це сонячна електростанція у Яворівському районі та вітрова електростанція у Старосамбірському. Про це під час брифінгу розповів перший заступник голови Львівської ОДА Ростислав Замлинський.

«За нашими підрахунками, загальна кількість інвестицій, які будуть залучені цього і наступного року становитиме приблизно три мільярди гривень. Ми також очікуємо відкриття декількох об’єктів. Насамперед це є питання енергетичної безпеки та енергозбереження, зокрема очікується відкриття однієї сонячної електростанції, а  також однієї вітрової станції. З відкриттям цих об’єктів, а також відкриттям ще двох об’єктів, які плануються до кінця року, Львівщина зможе забезпечити себе електроенергією», – розповів Ростислав Замлинський.

Читайте також: Вітер змін. Як за 100 км від Львова працює вітроелектростанція

Також, як зазначив Ростислав Замлинський, в межах Форуму відбудеться відкриття другого заводу компанії Бадер-Аунде. Загальна сума інвестицій, які вже залучені у це підприємство становить понад 10 млн євро. Окрім цього, до кінця року заплановане відкриття Бистрицького газового родовища у селі Городківка Дрогобицького району.  


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!