На Львівщині відновлять 115-річну школу

2587 0
Насамперед тут планують відремонтувати дах і вже дали завдаток за три вікна для одного із приміщень на першому поверсі.
Фото: Ганна Гаврилів

Фото: Ганна Гаврилів

У Роздолі Миколаївського району на Львівщині відновлять школу, якій 115 років. Про це повідомили у ГО Спадщина UA, яка викупила будівлю.

Аварійна споруда старої школи розташована неподалік палацу Лянцкоронських – Жевуських, у центрі містечка Розділ на перетині трьох доріг.

Її збудували у 1905 році. Керівниця ГО Ганна Гаврилів купила будівлю у приватного власника, який хотів тут робити санаторій, а той викупив у іншого, який за часів війни хотів робив центр реабілітації воїнів АТО. Ще перед цим її купили на аукціоні в сільської ради.

«Це не благодійний, а приватний проект, але який мав би стати демонстрацією альтернативного шляху відродження спадщини, тому рухається в межах руху Спадщина UA. Я вклала половину всіх своїх заощаджень у всі попередні наші соціальні проекти, а другу половину планую вкласти сюди», – каже Ганна Гаврилів.

Насамперед тут планують відремонтувати дах і вже дали завдаток за три вікна для одного із приміщень на першому поверсі.

Наразі власники визначаються, як назвати об’єкт і просять львів’ян допомогти обрати назву.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!