На Львівщині відновили ремонт після зсуву на дорозі Боберка – Бориня

1186 0
Об’єкт не здали в експлуатацію, тому усі недоліки підрядник усуне за власні кошти.
Фото: Роман Думич

Фото: Роман Думич

Після зсуву частини дороги Боберка – Бориня на Львівщині сьогодні, 3 червня, відновили ремонт. Роботи проводять підрядна організація «Онур». Як зазначив заступник голови Львівської ОДА Юрій Бучко, дорогу Бориня – Боберка розпочали ремонтувати минулого року, відремонтували 4 кілометри у вирівнюючому шарі.

Через складну геологічну структуру ґрунту роботи зупинили для того, щоб відкоригувати проєкт в частині водовідведення.

Читайте також: Які дороги на Львівщині ремонтуватимуть у 2021 році. Перелік

«Там гірська частина території̈, де після зими збирається велика кількість води, і необхідно вирішити питання водовідведення. Об’єкт не зданий в експлуатацію, відтак усі недоліки підрядник усуне за власні кошти», – цитує його пресслужба Львівської ОДА.

За його словами, на цей рік на ремонт дороги передбачили 50 млн гривень. За ці кошти планують відремонтувати ще 5 кілометрів у вирівнюючому шарі. Окрім того, в межах проєкту «Мале карпатське коло» хочуть залучити додаткові кошти.

Нагадаємо, що 1 червня на дорозі Бориня – Боберка, у селі Нижня Яблунька, що на Львівщині, після дощів обвалилось приблизно 1,5 метри дороги. Через негоду це могло загрожувати ще більшому зсуву та повній ізоляції мешканців трьох сіл – Верхня Яблунька, Шандровець, Боберка, де проживає приблизно 7 тис. населення.

Читайте також: «Велике будівництво». Звідки йдуть гроші на ремонт доріг Львівщини

Дорога Бориня – Боберка є частиною Малого карпатського кола і має протяжність майже 30 кілометрів. Загальна вартість ремонтних робіт становить близько 420 млн гривень. Ця дорога вестиме до майбутнього нового пункту пропуску «Боберка – Смольник». Наприкінці минулого року дорожники відремонтували 5 кілометрів автомобільної дороги Бориня – Боберка із запланованих 10-ти.

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!