На Львівщині військових підозрюють у розкраданні запчастин до техніки на мільйон гривень

1236 0
Військовослужбовців підозрюють у викраденні та привласненні техніки та військового майна.
Фото: ДБР

Фото: ДБР

Слідчі територіального управління Державного бюро розслідувань у Львові повідомили про підозру заступнику командира ремонтного полку та заступнику командира ремонтно-відновлювального батальйону однієї з військових частин, дислокованих на території Львівської області. 

Читайте також: Ексчиновника Львівської обласної ради судитимуть за розтрату коштів

Як встановило слідство, військовослужбовці на Львівщині упродовж 2019 року налагодили схему викрадення майна з військової частини (запчастин до транспортних засобів). Унаслідок неправомірних дій посадових осіб попередня сума збитків військової частини склала понад 62 тисячі гривень. 

Під час обшуків у підозрюваних вилучено 21 елемент військової техніки, вартість яких буде встановлена після проведення відповідних експертиз. За результатами проведеної позапланової інвентаризації у господарській діяльності військової частини виявлено недостачу автозапчастин до військової техніки на суму понад 1 мільйон гривень.

Читайте також: Чиновників ЛОДА підозрюють у привласненні грошей під час будівництва амбулаторії

Наразі вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжного заходу та їх відсторонення від займаних посад.

У разі доведення вини підозрюваним загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 12 років. 

 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!