На Львівщині відомо про 16 випадків повторного інфікування Сovid-19

12896 0
Не у всіх перебіг захворювання вдруге легший

На Львівщині відомо про 16 випадків повторного зараження вірусом Covid-19, про це повідомила в. о. генерального директора ДУ «Львівський ОЛЦ МОЗ України» Наталія Тімко, інформує сайт Українського лікарського товариства у Львові.

«У ВООЗ заявили, що дані досліджень свідчать, що відбулася значна мутація цього корона вірусу. Він почав сильно відрізнятися по антигенному складу від того, який був на початку року. Перше – це призвело до того, що вірус став більш заразним. Друге – вірус володіє більшою патогенністю, тобто більше негативного впливу має на організм людини. Третій несприятливий аспект – збільшується кількість повторних заражень», – розповіла Наталія Тімко.

Читайте також: На Сovid-19 хворіють повторно. Чи варто панікувати

Вона уточнила, що на сьогодні точної статистики щодо повторного захворювання в області немає, втім відомо вже про 16 випадків повторного захворювання. «При цьому є випадки, коли люди важко переносили хворобу як вперше, так і вдруге. Тому питання  формування імунітету після хвороби досі є сумнівним», – сказала епідеміологиня.

Нагадаємо, від 09 листопада (понеділок) почне діяти нове епідемічне зонування. До червоної зони віднесли Миколаївський, Перемишлянський, Пустомитівський та Сокальський райони Львівської області; до помаранчевої зони – решту населених пунтків на Львівщині та місто Львів.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!