Львівщина вперше придбала військові облігації на 200 млн грн для допомоги ЗСУ

1736 0
Позику для держави Львівщина зробила завдяки коштам з перевиконання бюджету.
Фото: Facebook/Міноборони України

Фото: Facebook/Міноборони України

Львівська обласна військова адміністрація придбала військові державні облігації на суму 200 млн гривень. Так звану позику для державного бюджету Львівщина змогла зробити завдяки перевиконанню обласного бюджету. Про це повідомили у департаменті фінансів ЛОВА.

«Завдяки перевиконанню планових завдань обласного бюджету за доходами у нас з’явилися певні додаткові кошти. У цей непростий час їх можна було б використати по-різному. Ми вирішили вибрати той варіант бюджетних «капіталовкладень», який максимально сприятиме наближенню нашої спільної перемоги – придбати військові облігації внутрішньої державної позики. 24 травня 200 млн грн з обласного бюджету пішли за цим призначенням», – йдеться у повідомленні.

Читайте також: «Не буде червоної доріжки». Чи виграє львівський бізнес від скасування мит на товари

Як зазначили у у коментарі Tvoemisto.tv у пресслужбі Львівської ОВА, це перша купівля військових облігацій на Львівщині.

Зазначимо, що облігації – це один з найдавніших паперів та способів залучення коштів чи покриття дефіциту бюджету. Військові облігації випускає Міністерство фінансів, яке гарантує 100% погашення упродовж певного строку. Кошти, отримані від продажу облігацій, використовують для потреб Збройних Сил та інших фінансових потреб держави. Загалом завдяки продажу військових облігацій цього тижня до державного бюджету залучили понад 12,6 млрд грн.

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!