На Львівщині вперше придбають вакцини для профілактики раку у жінок

2505 0
У вівторок, 27 грудня, на сесії обласної ради депутати ухвалили Програму профілактики онкологічних захворювань у Львівській області на 2017-2020 роки.
фото: clinica-hippocrat.ua

фото: clinica-hippocrat.ua

Як повідомила в. о. директора департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА Ірина Микичак, обсяг фінансування програми сягає 18,5 млн грн. Вона передбачає співфінансування до проекту Світового банку «Онкопревенція та сучасні протипухлинні технології у Львівській області», яка вже реалізовується на Львівщині.

«У рамках цієї програми буде закуплено препарати для лікування пацієнток з раком шийки матки, трубка для комп'ютерного томографа в онкоцентрі і що дуже важливо – комп'ютери у сільські амбулаторії, завдяки чому зможемо запровадити електронний реєстр пацієнток після їх обстеження, – зазначила Ірина Микичак. – Також програма дасть змогу закупити кольпоскопи для діагностики раку шийки матки для центральних районних лікарень і вперше придбати вакцини для профілактики збудника, що викликає рак шийки матки».

Читайте також: Медичне обладнання для Львівщини закуповуватимуть у Німеччині

За її словами, у 2017 році загалом Львівщина має отримати близько 250 млн. грн від Світового банку у рамках згаданого Проекту.

Опублікувала Наталія Середюк


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!