На Львівщині вперше вирощуватимуть французьку картоплю

3376 0
Львівська область стане першим регіоном, куди передадуть картоплю.
Фото: fruit-ukraine.org

Фото: fruit-ukraine.org

На Львівщині висадять майже 100 тон насіннєвої картоплі з Франції. Її аграрії отримають гуманітарним вантажем. Львівська область стане першим регіоном, куди передадуть картоплю. Про це повідомили у пресслужбі Львівської ОВА.

«Україна та Франція – це дві великі аграрні країни. Зараз у цілому світі є побоювання щодо продовольчої безпеки. Це означає, що допомога Україні в галузі сільського господарства також стає пріоритетом для Франції. Наш перший гуманітарний вантаж з картоплею складає 4 фури, які найближчим часом отримає Львівщина», – заявив радник з питань культури та співробітництва посольства Франції Олів’є Жако.

Він також додав, що місцеві громади Франції постійно передають кошти на гуманітарну допомогу Україні в різних сферах.

У ЛОВА додали, що французьку картоплю передадуть місцевим сільгоспвиробникам. Йдеться про близько 20 малих сільськогосподарських господарств, які вирощують картоплю на площі не більш ніж 3 гектари.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!