На Львівщині встановлюють експериментальні дорожні знаки з новим шрифтом. Фото

7553 0
Наразі 64 знаки встановили лише на відремонтованій трасі Східниця – Пісочна.
Фото: Служба автомобільних доріг

Фото: Служба автомобільних доріг

На Львівщині встановили перші оновлені дорожні знаки на відремонтованій трасі Т-14-02 Східниця – Пісочна. Знаки встановили у межах експерименту. Про це повідомляє Служба автомобільних доріг у Львівській області.

Читайте також: На Львівщині встановили нові дорожні знаки. Фото

У нових знаках змінили шрифт на сучасний європейський, заснований на зразках британського та німецького екземплярів. Його розробив український шрифтар Андрій Константинов. Road UA на противагу радянським.

Перша літера є заголовною, інші – рядкові. Відстань зчитування, зазначають у Службі, збільшується на 10%, коли перше слово у повідомленні або у власній назві починається з великої літери. Використали також більш контрастні поєднання кольорів з написом білими літерами.

«На знакові 5.51 розміщуємо не більше двох назв населених пунктів для кожного з напрямів та не більше семи населених пунктів всього. На знакові 5.54 – не більше трьох. Знаки 5.58.2, 5.59, які позначають річки та озера, матимуть малюнок – хвилю. Текст розміщуємо по центру, тло – блакитного кольору. Знаки 5.61.1 – 5.61.3 матимуть зелене тло, якщо позначають європейську мережу доріг, червоне – якщо міжнародну», – йдеться у повідомленні.

Для з’їздів на розв’язках пропонують застосовувати знак зі зрізаним краєм, який підсилює сприйняття напрямку.

Читайте також: На дорогах Львівщини до кінця року мають встановити кілька десятків камер для фіксації порушень

Нагадаємо, що на Львівщині встановили перші 20 нових дорожніх знаків. Вони стосуються безпеки велосипедистів на дорогах області. Вартість одного – три тисячі гривень.

У 2020 році розпочали експеримент із впровадження нової дорожньої навігації на 10 маршрутах «Великого будівництва». Експеримент на кожній ділянці окремо визначеної дороги триватиме щонайменше 3 місяці.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!