На Львівщині затвердили низку соціальних програм

1230 0
Планують придбати до 30 квартир у співфінансуванні із місцевими бюджетами. Також передбачили кошти на кредитування будівництва житла у селах.
Фото: З відкритих джерел

Фото: З відкритих джерел

Депутати Львівської облради виділили 8 мільйонів гривень на купівлю квартир для дітей-сиріт та передбачили 62 млн грн на підтримку людей, які опинилися в складних життєвих обставинах. Також депутати затвердили фінансування ще декількох соціальних програм, кокрема й задля підтримки воїнів АТО.

Читайте також: Деякі стоматологічні послуги для дітей і дорослих мають стати безоплатними у 2021 році. Перелік

Сьогодні облрада затвердила Регіональну програму забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування на 2021-2025 роки. Фінансування програми – 8 млн грн. За ці кошти планують придбати щонайменше три десятки квартир.

Право на придбання житла мають діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування від 16 до 23 років, які перебувають на квартирному обліку. Закуповують житло у співфінансуванні з місцевим бюджетом. За даними Служби у справах дітей, на кінець січня на Львівщині є 2 251 дитина-сирота чи позбавлена батьківського піклування, з яких 399 дітей потребують поліпшення житлових умов та перебувають на обліку.

Також депутати передбачили в обласному бюджеті 62 млн грн на реалізацію Комплексної програми соціальної підтримки окремих категорій громадян. Передусім це підтримка осіб, які перебувають у складних життєвих обставинах. Йдеться про ветеранів війни, осіб з інвалідністю, людей похилого віку, малозабезпечені верстви населення, багатодітні сім’ї.

Читайте також: Львівські лікарні мають облаштувати пандуси, щоб отримати кошти від НСЗУ

Окрім того, депутати передбачили виплату адресної грошової допомоги ветеранам Української Повстанської Армії, родинам померлих та реабілітованим жертвам репресій комуністичного тоталітарного режиму, а також відшкодування витрат на поховання учасників національно-визвольних змагань.

Також депутати ЛОР затвердили програму підтримки учасників АТО (ООС), їхніх родин, бійців-добровольців АТО, а також родин Героїв Небесної Сотні.

«У цьому році плануємо закупити 40 квартир для учасників АТО та родинам Героїв Небесної Сотні за кошти обласного бюджету, місцевих бюджетів та власного внеску», – повідомив заступник директора департаменту соціального захисту населення ОДА Віктор Степанюк.

За даними профільного департаменту, зараз на Львівщині є близько 20 тисяч демобілізованих учасників ООС, 320 загиблих Героїв та 1244 осіб з інвалідністю внаслідок війни.

Читайте також: Ангели і промені Майдану. Як Львів відзначатиме День пам'яті Небесної Сотні

Затвердили також депутати і програму надання житлових кредитів. Кредит на індивідуальне житлове будівництво на селі один раз надається учасникам антитерористичної операції на Сході України, молодим лікарям,  вчителям, а також внутрішньо переміщеним особам.

У 2021 році на це планують витратити з обласного бюджету 4 млн грн. Завдяки цим коштам пільгових кредитів планують, що вдастся придбати 12 об'єктів в сільській місцевості та 2 квартири для молоді.

 

 

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!