На Львівщині викрили осіб, які завозили автівки під виглядом гуманітарної допомоги

1154 0
Їх викрили під час спроби продати чотири транспортні засоби за понад 17 тисяч доларів.
Фото: поліції

Фото: поліції

На Львівщині викрили схему ввезення авто під приводом гуманітарної допомоги. Про це повідомили у Департаменті стратегічних розслідувань Національної поліції України.

Чоловіки через благодійну організацію завозили під виглядом гуманітарної допомоги транспортні засоби із нульовим розмитненням. Замість того, щоб відправити їх за призначенням, продавали через оголошення в інтернеті. Їх викрили під час спроби продати чотири транспортні засоби за 17 700 тисяч доларів.

Читайте також: Керівника благодійного фонду на львівщині викрили на продажі автомобілів, призначених для ЗСУ

За попередніми даними, за такою «схемою» вони завезли більше десятка «гуманітарних» авто. На підставі отриманих доказів одному з учасників повідомили про підозру за ч. 3 ст. 201-2 (незаконне використання з метою отримання прибутку гуманітарної допомоги, благодійних пожертв або безоплатної допомоги) Кримінального кодексу України. 

Вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу та оголошення підозр іншим учасникам злочинної схеми.

Нагадаємо, що двох мешканців Львівщини – президента інвестиційної компанії, львівського підприємця Романа Матиса та головного редактора інформаційного видання Євгена Шпитка – підозрюють в організації незаконної реалізації військового спорядження, отриманого як гуманітарна допомога за кошти українських благодійників. Окрім того, чоловіків підозрюють у привласненні добровільних пожертв громадян, які виводилися з рахунків через банківські термінали та відділення. Їх затримали під час продажу партії бронежилетів та військових касок для потреб ЗСУ на загальну суму 535 тис. грн.  
 
Tvoemisto.tv з’ясувало, що відбувається у резонансній справі Матиса і Шпитка та що про це кажуть волонтери, юристи та імовірні причетні структури.
 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!